torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Tunneli-ilosanoma

Luukku 24: Tunneli-ilosanoma
Niin on tunnelijoulukalenteri tullut päätökseen. Viimeisen luukun myötä kerronkin teille mukaelman eräästä vanhasta tarinasta:

Tunneli-ilosanoma

Ja tapahtui niinä päivinä, että Tampreen kaupunginvaltuustolta kävi käsky, että Tampere oli tunneliverolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Ikosen ollessa Tampereella pormestarina. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunginosaansa.
Niin Lemminkäinenkin lähti Helsingistä, Suomen pääkaupungista, ylös pohjoisen suuntaan, Ikosen kaupunkiin, jonka nimi on Tampere, sillä se voitti kilpailutuksen ja oli ennenkin louhinut siellä, tunnelia tekeväksi, kihlattunsa, Allianssin kanssa, jonka oli määrä tunneli synnyttää.
Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että tunnelin synnyttämisen aika tuli.
Ja he louhivat sen maan alle, ensimmäisen laatuaan, ja rusnasivat ja lujittivat, koska heillä ei ollut varaa epäonnistumisiin.

Ja sillä seudulla oli asukkaita kalliolla valvomassa yöllä kodeissansa.  Niin heidän allaan kävi Sandvikin porajumbo ja rusnapiikin kumahdukset kaikuivat heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti.  Mutta tunnelimies sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on neljän vuoden sisällä syntyvä tunneli, joka on ainoa laatuaan Suomessa, Tampereen kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte piipun valittuna paikalleen pystytettynä." 

Ja yhtäkkiä oli tunnelimiehen kanssa suuri joukko allianssin ja taidehankkeen väkeä, ja he ylistivät tunnelia ja sanoivat:  "Kunnia Allianssille yhteistyöstä, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan sillä on hyvä tahto!"  

Ja kun tunnelimiehet olivat menneet asukkaitten luota töihinsä, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt tukimuurille katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä allianssin ja taidehankkeen väet meille ilmoittivat".  Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät piipun ja liikenneväylät ja kannusteen, joka makasi paketoituna maassa.
Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä tunnelista, kannusteesta ja piipusta. Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä asukkaat heille puhuivat. 

Mutta asukkaat kätkivät kaikki nämä sanat ja murehtien tutkailivat niitä sydämessänsä.
Ja allianssin väki sekä ennen kaikkea piippukilpailulautakunta palasivat kiittäen ja ylistäen toisiaan ja itseään kaikesta, minkä olivat tehneet, nähneet ja valinneet, sen mukaan kuin heille oli sopinut ja he olivat puhuneet.

Sen pituinen se.

  
                                                                      -Anuliina

Joulun aikaa... (kuva 23.12.2015)
Toivottelen vielä lopuksi tämän kuvan myötä kaikille 
Rauhallista sekä Leppoisaa Joulua ja Parempaa Uutta Vuotta! *<|:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti