lauantai 5. huhtikuuta 2014

Goooood morning!


 Elämäni kirkastui huomattavasti 15 tunnin "päiväunien" jälkeen. Tulin eilen töistä kotiin, kaaduin sänkyyn päiväunille. Heräsin äskettäin, tuossa puoli ysiltä.
Aurinko paistaa ja linnut laulaa! Ei työmaameteliä, ei väsymystä! Ihan Parhautta! ♥

Seuraavana muuten äärimmäisen huonolaatuinen ääninäyte yöllisestä kopseesta to-pe välisenä yönä. Piti laittaa se tänne jo eilen, mutta...nukuin. Joskus neljän jälkeen otettu pikaisesti kokeilumielellä...jos kumminkin jotain kuuluisi. Joutuu kyllä laittamaan volat täysille, että ääni kuuluu videosta niin kuin se kopsuu kodissani. Suhinaa täällä ei kyllä kuulu. Hihihi... Pokkarini on niin SURKEA tässä videointihommassa äänenlaadultaan.


Tuollaiseen kopinaan sitä siis herätään arkiaamuisin siinä kolmen aikoihin. Ja tätä jatkuu tunteja. Raahausäänet jäävät tässä kyllä melkein kokonaan kuulumattomiin. Olen kyllä saamassa lainaksi paremmat taltiointilaitteet, että jos sitten ei tarvisi tuolta kohinan seasta ääntä bongailla. Jotenkin ounastelen, ettei niillä niin kauhea kiire ole..

Mutta nyt polkasen kuntopyörälläni aamupolkasut ja alan nauttia lauantaista. Ensi viikolla sitten taas kiristellään hampaita. :D

Mahtavaa viikonloppua kaikille! :) 

                                                        Anuliina

ps. En muuten ole saanut vastatusta sähköpostiini.

3 kommenttia:

  1. Kyllä helkutinmoinen kopse kuuluukin!

    Mutta ei hätää - tässä tulee maanrakentajien YMPÄRISTÖMINISTERIÖLTÄ tilaama OPAS lain vaatimaa YVA-menettelyä varten. Heh-heh, pääset suoraan SYLTTYTEHTAALLE: tässä nimittäin on selitetty ihan KAIKKI!

    Minulla on sellainen tunne, että kyseinen opas on tilattu juuri Tampereen tunnelilouhintahankkeita varten. Että osaisivat laatia sen YVA-selvityksen, josta hakivat vapautusta, mutta jonka vaatimuksen Hämeenlinnan hallinto-oikeus sitten kumosi. Grynderien oli nyt pakko tehdä se selvitys. Hädissään pyysivät ministeriöltä ohjeistusta. TÄSSÄ se nyt on - koko prosessi yksityiskohdittain ja huomiota kiinnittäen erityisesti HAITTAVAIKUTUSTEN TORJUNTAAN ympäristössä (melu, pöly, tärinä, kallioperäliikkeet ym. viranomaisten lain perusteella vaatima ennakkoarviointi, ennen kuin hankkeeseen ryhdytään!).

    Kullanarvoinen dokumentti, kun menet infotilaisuuteen 9.04.!! Laita Jarkko koville! Vaadi selvät vastaukset kysymyksiisi.

    Kas tässä se tunneli-insinöörien oma tietolähde - sopii täsmäaseeksi sen tunneliryskeen päällä asuville asukkaillekin. Tutustu tähän viranomaisoppaaseen vuodelta 2012!


    www.infrary.fi/files/4249_SY_27_2012_Kiviaineshankkeiden_ymparistovaikutusten_arviointi.pdf


    Lisää aseita käteesi, jos häiriöt vain jatkuvat ja jatkuvat eikä muutosta tule... Seuraava etappi on sitten Pirkanmaan ELY-keskus, siellä Y-vastuualue eli YMPÄRISTÖ JA LUONNONVARAT (sijaitsee Attilan ent. kenkätehtaan talossa, suunnittelija muuten sama kuin sinunkin talollasi, nimittäin Heikki TIITOLA 1915! Viritä tästä YHTEINEN SÄVEL, kun etsit sopivaa suopeata viranomaista!).

    Siellä on monta yksikköä. Koko puljun päällikkö on nimeltään Olli MADEKIVI.

    Mutta se yksikkö, johon minä sinuna suunnistaisin, on nimeltään YMPÄRISTÖVAIKUTUSYKSIKKÖ:

    Päällikkö: Hannu WIROLA, p. 0295 036 398

    Sijainen: Emir BILALETDIN

    Ylitarkastaja: Leena IVALO

    No, näillä nimillä pääset jo hyvään alkuun. Minulla ei ole käsitystä, kuinka suuri se virasto on ja montako ylitarkastajaa siellä on, mutta päällikkö kyllä auttaa eteenpäin.

    Siellä on jo Kunkun parkki asialistalla muhimassa ja valtuustokierrosta - ja tamperelaisten VALITUKSIA! - odottamassa, joten TÄRINÄT tässä virastossa ovat tuttua kauraa. Eiköhän siellä Allianssinkin asiat ole aivan päällimmäisinä pinossa, painona kuorman päällä! :-D

    Lähdenkin tästä nyt kipin-kapin siivoamaan. Meni vähän aikataulut sekaisin, kun innostuin louhimaan tietoa. Ja osuinkin oikein hyvän "louhoksen" päälle. Näitä kannattaa tutkia ja kokeilla käytäntöön! ;-)

    T. Viipperä

    VastaaPoista
  2. Tulipa tässä vielä mieleen tällainenkin:

    Kun ryöstely on oikein SUURTA, niin sitä ei edes huomata: se kirjataan läpihuutojuttuna. Tai sitten herätään huomaamaan VIIVEELLÄ, kuten suomalaisten suuryrittäjien matkalaukuissaan Sveitsin pankkeihin kuskaamat, verottajalta pimitetyt miljardit... Kestävyysvajeen synnyttämä epätoivo vasta herätti huomiokyvyn unestaan. Nyt huijarit jo vapisevat, pyytävät "armoa" kotiuttaessaan salattuja voittojaan...

    No niin, se TUNNELI. Vaihdetaanpa hieman mittakaavaa, "pienennetään" sopivasti:

    Jos minä ostan MÖKKITONTIN saaristosta ja nautin siellä rauhaisista kesäpäivistä, kalastelen ja grillailen vähän, nukun makeasti ikkuna auki mukavassa tuulenhengessä, kun hyttysetkään eivät häiritse...

    Ja sitten:

    Herään kauheaan ääneen. Nousen katsomaan, mitä tapahtuu. Naapuri on tullut minun tontilleni, naapuri siinä räikyttää kiviporaansa MINUN kallioni juuressa! Ja sanoo: "Tarvitsen tässä hieman kivimursketta tuonne rantaan polun katteeksi." Ja polkaisee poransa käyntiin niin että sammaleet sinkoilevat, neulaset roiskuvat ja bensiini levittää sinisen savupilvensä MINUN tonttini ja MINUN mökkini ylle!

    Ensiksi tulevat perkeleet, sitten alkaa lennellä muutakin. Syksyllä naapuri saa haasteen käräjille syytettynä a) kotirauhan häiritsemisestä ja b) maiseman pilaamisesta. Näinhän se menee.

    Minä kyllä haluan ajatella, että jos MINULLA on tontti, niin se on MINUN aina maapallon keskipisteeseen asti. Eikä sinne tule kukaan rankaisematta poraansa räikyttämään ja MINUN maapohjaani pois kuljettamaan omiin mukavuus- ja hyötytarkoituksiinsa. Joka sellaisen sallii, on hieman lepsu. Tai sanotaanko suoraan: TYHMÄ.

    Viime maanantaina (31.03.) tuli teeveestä mielenkiintoinen Prisma-dokumentti: "Taistelu hiekasta". RAKENNUSBUUMI kuten Dubai ja Singapore etc. pohjautuu laajamittaiseen luonnonvaran ryöstelyyn. Öljyn jälkeen kivi, sora, hiekka on toiseksi halutuin ja ahnehdituin luonnonvara. Matkailu ja rakennusbisnes tarvitsee sitä, ilman hiekkaa se romahtaisi.

    Kannattaa katsoa, jos dokumentti on vielä näkyvissä AREENASSA.

    VastaaPoista
  3. Oi, täällähän olikin noita yhteystietoja jo! Kiitos, en huomannut niitä ennen kuin jo lähestyin Harria. Minä lähdin nyt liikkeelle tästä Tampereen ympäristönsuojelupäälliköstä. Nähtäväksi jää miten sitten edetään. Ja vaikuttaako Tampereen kaupunki -laisuus (tunnelisopan aikaansaaja ja tukija) ympäristönsuojelupäällikön ohjeistuksiin.

    Ja tuosta kiviaineksen käyttämisestä on muuten väännetty ainakin tuolla Näsikallion taloissa.

    VastaaPoista